Terug naar overzicht

PILOT GA 1030

Nieuws - maart 9, 2021

Modulair Design voor alle Coatingvereisten

Het nieuwe automatische luchtspuitpistool PILOT GA 1030 voor industriële vloeistofcoating overtuigt met uitstekende vernevelingseigenschappen en een hoogwaardig spuitpatroon. De universele unit voor automatische toepassingen is bijzonder slijtvast, wat de kosten voor reserveonderdelen verlaagt en de onderhoudskosten halveert. Dit maakt een procesveilige coating bij continu gebruik mogelijk.

De PILOT GA 1030 van WALTHER maakt indruk met zijn hoge betrouwbaarheid, minimale overspray en bijzonder lage verfnevel. Door zijn modulaire opbouw is het automatische luchtspuitpistool breed inzetbaar en kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen in vele industrieën.

Modulair ontwerp voor alle coatingvereisten

Het nieuwe pistool is in een handomdraai om te bouwen naar verschillende varianten. Meerdere luchtkoppen en nozzles zijn aanwezig beschikbaar voor het aanbrengen van ander materiaal. Om de opslag- en investeringskosten laag te houden, zijn deze en de naalden zijn identiek aan de reserveonderdelen van het handmatige luchtspuitpistool PILOT GM 1030P.

De PILOT GA 1030 is optioneel leverbaar met meerdere circulatievarianten, met en zonder spoel- ventiel. Optionele achter- of zijaansluitingen ondersteunen een optimale bewegingsvrijheid. Er zijn verschillende adapters beschikbaar, afhankelijk van het type montage dat nodig is en voor robotmontage. Daarnaast is er een robotversie met vaste naaldslag zonder luchtventielen.

Efficiënt materiaalgebruik

Overspray en dus materiaalverbruik worden geminimaliseerd door het geoptimaliseerde ontwerp van het luchtkanaal. Dit maakt een overdrachtsefficiëntie tot 85 procent mogelijk. De materiaalstroom is erg precies gereguleerd via een naaldinstelknop met micrometerschroef. Het pistool is verkrijgbaar met interne en externe luchtregeling. Het maakt niet uit welke versie van de PILOT GA 1030 een gebruiker kiest : Het luchtspuitpistool wordt tijdens het coatingproces automatisch onderbroken zodra de naald sluit.
Lange onderhoudsintervallen en lage kosten voor reserveonderdelen
De PILOT GA 1030 is uitgerust met een tweeledig onderdeel mondstuk bestaande uit mondstukkop en mondstukmoer, kostenbesparend. Bij slijtage moet alleen de sproeikop worden vervangen. Alle onderdelen die in contact komen met het materiaal zijn gemaakt van duurzaam roestvrij staal en de naald heeft een extra slijtvaste en wrijvingsarme coating. De geoptimaliseerde, bijzonder duurzame verpakking en de speciaal gecoate naald ondersteunen een ononderbroken werking.

Klik hier voor de flyer

PILOT GA 1030

PILOT GA 1030

Gerelateerde producten

Scroll To Top